Дневник на една трескава премиера

Театрален спектакъл

Дневник на една трескава премиера

 

3 декември – Щастливи сме и много притеснени. Всички анкети за 4 декември са попълнени и започва работата по подготовката на първото ни представление. Ани и Марий се заемат да подредят получените отговори в текста на утрешното представление. Костя прави и обработва нови звукови файлове. Аз довършвам последните елементи от реквизита

4 декември – Генерална репетиция и снимки. Фотографът Яна Лозева търпеливо ни изчаква да се приготвим за репетиция. Тя ще е и първия ни зрител. Някои детайли все още не са изпипани, нямаме прически и грим, опитваме някои детайли от костюми и реквизит. Някои отпадат. Яна прави прекрасни снимки. Репетицията свършва. Подготвяме се за начало. Странно е. Толкова месеци работим по този проект, а сякаш имаме още работа. И винаги ще е така. Винаги ще имаме още работа – за всяко едно отделно представление.

Идва време за начало. Прическа и грим в последната минута. Влиза публиката. Позабрави ли са да вземат предмети за Чантата на Уани, но намират в чантите си най-причудливи и интересни неща. Някои са много ценни и те ги споделят с нас. Прекрасно е. Винаги ще има Чантата.

Поклон. И много разговори. Не си тръгват, искат да ни помагат. Казват, че ще дойдат пак. Хубаво е.

Прибираме декор и реквизит и се прибираме.
Очакваме и Вашите анкети. До скоро

 

Петя Боюкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *